Hirdetés

Sokkoló videón, ahogy a feldühödött tömeg nekiront Ferenc pápának

Nap Híre portré Nap Híre

Bikaviadalok ellen tüntető aktivisták rontottak rá Ferenc pápára.

A PETA amerikai állatjogi szervezet aktivistái Ferenc pápa luxemburgi látogatásakor a bikaviadalok ellen tiltakoztak csütörtökön a nagyhercegségben. Állításuk szerint a katolikus egyházfő nem ítélte el határozottan a bikaviadalok megrendezését, pedig az állatok durva kegyetlenségeknek vannak kitéve az arénákban – írja az Infostart az Index cikke alapján. 

Az állatjogi szervezet egyik aktivistája Ferenc pápa konvoja elé vetette magát, miután átmászott a barikádon. A PETA által közzétett videón az látszik és hallatszik, hogy a nő letérdel, és egy táblát tart a magasba, majd azt kiáltja a pápának, hogy „hagyja abba a bikák kínzását”.

A biztonsági emberek a nőt másik két tüntetővel együtt eltávolították a helyszínről, és őrizetbe vették őket. Az állatjogi szervezet közleményében jelezte, a tiltakozók megsérültek, amikor elvezették őket, de mint írják, ez „semmi azokhoz a kegyetlenségekhez képest, amelyeknek az állatok az arénákban vannak kitéve”. A szervezet felszólította az egyházfőt, hogy vessen véget a bikaviadalok támogatásának. A videót ide kattintva lehet megtekinteni. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés