Hirdetés

Döbbenet: illegális kórházak segítik a szökött rabokat ebben az országban

Virág Sára portré Virág Sára

Több olyan titkos kórház is üzemel a Fülöp-szigeteken, amelyek szökött bűnözőknek kínálnak plasztikai beavatkozásokat, hogy így csusszanjanak ki a törvény kezéből. 

A helyi hatóságok szerint több titkos kórház is működik a Fülöp-szigeteken, amelyek klientúrája szökött bűnözőkből és egyéb, a törvény elől valami okból menekülő emberekből áll. Az illegálisan működő kórházak plasztikai beavatkozást kínálnak az illetőknek, így menekülve meg a hatóságok karmai elől – írja a BBC. A következő hetekben két illegálisan működő kórházat is felszámolhatnak, miután a rendőrség májusban razziát tartott Manila déli külvárosában, fogalmazott a szóvivőjük. 

A Pasay City-i kórházban a razzia során különböző bőrfehérítő szereket, implantátumokat és hajbeültetésre szolgáló eszközöket foglaltak le. "Ezen eszközök segítségével teljesen új embert lehet kreálni valakiből" – fogalmazott Winston John Casio szóvivő. Két kórházat jelenleg is megfigyelés alatt tartanak. Három orvost – kettő vietnámit és egy kínait –, egy kínai gyógyszerészt és egy vietnami ápolónőt tartóztattak le a Pasay-razzia során, akik közül egyikőjüknek sem volt engedélye arra, hogy a Fülöp-szigeteken dolgozzon. A talált eszközök alapján a plasztikai beavatkozásk mellett orvosi kezeléseket is nyújtottak. 

Ez a fajta biznisz Rodrigo Duterte korábbi elnök alatt élet igazi virágkorát, aki hivatali ideje alatt szoros barátságot ápolt Kínával. Utódja, Ferdinand Marcos Jr azonban kíméletlenül gyomlálni kezdte ezt a tevékenységet. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés