Hirdetés

Bezár az ikonikus budapesti McDonald's

Nap Híre portré Nap Híre

A McDonald's bejelentette, hogy fél évre bezárják a Nyugati téri éttermüket.

A közleményben azt írták, a féléves bezárásra az étteremátalakítási program utolsó állomásaként kerül sor. A Nyugati téri McDonald's kedd este fogadta az utolsó vendégeit, most pedig fél évig munkálatok fognak folyni a műemléki épületben, amit különleges belsőépítészeti elemekkel és természetesen alapanyagok használatával építenek majd újjá. 

A Nyugati pályaudvarral közös falon osztozkodó épületet korábban többször is a világ egyik legszebb gyorséttermének választották.

Az étterem épületét jellemző, a vasútállomáshoz hasonlóan historizáló neoreneszánsz és a neoromantika stílusjegyek a felújítás után is megmaradnak, azonban 21. századi megoldásokkal egészül ki: egyedi tükrös üvegfelülettel, dizájnba illő speciális bútorelemekkel és rézburkolatú lámpatestekkel. Minden belső építészeti elemet valódi, természetes anyagból alakítanak ki - írja az EconomX. A közlemény szerint az átépítés részeként átalakul a vendégtér lobbi lépcsőzetes elrendezése: a kiadópult felé vezető lépcsők megszűnnek, a födémszakaszt a bejárati padlószinthez emelik, onnan lehet majd feljutni a mezzanine szintre és a galériára.

Az étterem látványossága lesz majd egy ételszállító szalag, ami a gyorsétteremlánc hazai egységei közt egyedülálló módon a termékeket a konyha két szintje között továbbítja majd. Ez egészen a galéria szintig is felmegy majd, ahol a vendégek egy üvegdobozon keresztül követhetik is az útját. Ezen felül ez az étterem is megkapja a McDonald's többi egységében már bejáratott ételrendelő kioszkokat, aminek köszönhetően az étterem mobilapplikációján keresztül is leadhatjuk majd a rendelést, valamint közvetlenül az asztalunkhoz is kérhetjük azt.

 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés