Hirdetés

Így gyászolja Texas a 19 kivégzett kisdiákot és két tanárjukat

 portré

Egyelőre rejtély, mi okozta a texasi vérfürdőt Uvalde városában, ahol legalább 19 kisdiák és egy két tanár - valamint a gyilkos is - is meghalt egy iskolai lövöldözésben.

A tragédia kedden délelőtt történt. Greg Abbot, Texas állam kormányzója úgy tudja, a kamasz pisztollyal és puskával tüzet nyitott az uvaldei Robb Általános Iskolában. A halottak között azonosították a gyilkost, a 18 éves Salvador Ramost, akit a rendőrök lőttek agyon, miután két tisztet is megsebesített.

Biden a Fehér Házban elmondott beszédében "újabb mészárlásnak" nevezte a texasi esetet
Biden a Fehér Házban elmondott beszédében "újabb mészárlásnak" nevezte a texasi esetet

Az Uvalde Memorial Hospital korábban azt közölte, hogy 13 gyermeket szállítottak az intézménybe, egy 10 éves lány állapota válságos. A Robb Általános Iskolában 600 diák tanul,  második, harmadik és negyedik osztályos kisdiákok - írta az atv.hu. A CNN amerikai televízió úgy tudja, az iskolai lövöldözés elkövetője - mielőtt az iskolához ment - feltehetően lelőtte a nagymamáját is.  Vélhetően ő az a 66 éves nő, akit szintén válságos állapotban vittek kórházba.

Texast valóságos sokként érte az újabb lövöldözés, az internetes oldalakon tízezrek gyászolják az elhunyt kisdiákokat. Kamala Harris amerikai alelnök Washington DC-ben rendezett díjátadó gálán azt mondta: "a szívünk minden alkalommal megszakad, amikor egy ilyen tragédia történik", de ezek a lövöldözések újra és újra megtörténnek. Harris a fegyvertartási szabályokra utalva azt mondta: "nemzetként bátornak kell lennünk, és lépéseket kell tennünk, hogy ilyesmi soha többé ne fordulhasson elő." 

A rendőrök közül ketten megsebesültek a lövöldözésben
A rendőrök közül ketten megsebesültek a lövöldözésben

Az Egyesült Államok történetének legsúlyosabb iskolai lövöldözése csaknem egy évtizede történt, amikor fegyveresek megöltek 20 gyereket és 6 felnőttet a Connecticut állambeli Newtownban található Sandy Hook Általános Iskolában. A mostani eset volt Texas állam történetének legsúlyosabb iskolai lövöldözése, amely négy évvel azután történt, hogy egy fegyveres 10 embert megölt a houstoni Santa Fe középiskolában - írja az MTI.  

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés