Hirdetés

Meneküljön, ki merre lát: kegyetlen vihar csap le, fél országot elmossa az eső

Nap Híre portré Nap Híre

Nem sok jót ígérnek mára a meteorológusok.

A nap első felében főként a nyugati, északnyugati országrész fölött lesz több a felhőzet. Másutt kezdetben fátyolfelhős időre van kilátás, ám napközben délnyugat felől egyre nagyobb területen meg is vastagszik a felhőzet. Északkeleten számíthatunk a legtöbb napsütésre - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfői előrejelzésében.

A záporos csapadékgócok kora délelőtt az Észak-Dunántúlról is levonulnak, de a vastagabb felhővel borított tájakon időszakos, gyenge eső ezt követően sem zárható ki. Kora estétől dél, délnyugat felől viszont már egyre több helyen valószínű eső, záporeső, zivatar. A keleti, délkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik, de zivatar környékén is lehet átmeneti szélerősödés.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 23 és 29 fok között alakul, de a Nyugat-Dunántúlon ennél pár fokkal hűvösebb is lehet. Késő estére többnyire 14 és 20 fok közé hűl le a levegő, de néhol hűvösebb is lehet.

Öt vármegyére adtak ki figyelmeztetést

Hivatkozás másolása

Hétfőn napközben kicsi a zivatarok kialakulási esélye, kora estétől viszont dél, délnyugat felől egyre nagyobb számban fordulhatnak elő. A legerősebb cellákat intenzív csapadékhullás (rövid idő alatt 15-25 mm, lokálisan felhőszakadás is), kis méretű jég és szélerősödés kísérheti.

Felhőszakadás veszélye miatt négy vármegyére adtak ki figyelmeztetést. 

A naphire.hu korábban beszámolt arról is, hogy milyen idő vár ránk a héten.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés