Hirdetés

Több hullámban csap le ránk az ítéletidő: narancs riasztást adtak ki a fél országra

Nap Híre portré Nap Híre

Nagyon meleg lesz ma, de többfelé, több hullámban várható zápor, zivatar, ráadásul szaharai por is lesz felettünk.

A HungaroMet előrejelzése szerint hétfőn erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett fátyolfelhők, illetve szaharai eredetű por is lesz felettünk, amely jobban szűrheti a napsütést. Többfelé, több hullámban várható zápor, zivatar, lokálisan nagy mennyiségű csapadék hullhat. Elsősorban keleten heves zivatarok is kialakulhatnak.

Estétől északnyugat felől átmenetileg csökken a csapadékhajlam. A déli, majd az északnyugatira, nyugatira forduló szél megélénkül, a Kisalföldön meg is erősödik. Zivatarok környezetében viszont erős, viharos széllökések lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 27 és 32 fok között valószínű, de az északi, északnyugati tájakon ennél néhány fokkal hűvösebb lehet.

Fél országra narancs riasztást adtak ki

Hivatkozás másolása

Hétfőn reggeltől, estig több hullámban, több helyen alakulhatnak ki zivatarok az országban, ezek környezetében helyenként felhőszakadás (> 30 mm, egy-egy helyen akár > 50 mm), viharos (60-80 km/h) széllökés, jégeső (2 cm körüli vagy alatti átmérővel) előfordulhat. Néhol heves zivatar is kialakulhat a Dunától keletre, illetve a Dunántúl keleti részein (jégátmérő > 2 cm, > 90 km/h széllökés, felhőszakadásból > 30 - 40 mm csapadék).

Hétfőn a déli, délkeleti megyékben a napi középhőmérséklet meghaladhatja a 25 fokot, majd mérséklődik a hőség.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés