Hirdetés

Most közölték a meteorológusok: már közelítenek felénk a zivatarok

Nap Híre portré Nap Híre

Az éjszaka még nyugodt lesz, utána viszont egyes tájakon elszabadulhat a pokol.

Mi is beszámoltunk róla, hogy az elmúlt hetekben sorra dőltek meg a melegrekordok, és talán még soha nem volt olyan tavaszias az idő februárban, mint idén. Hamarosan azonban sokkoló fordulat jön az időjárásban, ugyanis a hét közepétől markáns lehűlés jön hazánkba. 

Ma éjszaka az ország nagyobb részén gyengén vagy közepesen felhős idő valószínű, de nagyjából a Zala megye - Északi-középhegység vonalban lehetnek erősebben felhős tájak is. Csapadék reggelig nem valószínű, hajnalban foltokban köd képződhet. 

Kedden a változó mennyiségű gomolyfelhőzet mellett többórás napsütésben bízhatunk, és helyenként már előfordulhat zápor, illetve egy-egy zivatar. Ezekre legnagyobb esély elsősorban az Északi-középhegységben van, másodsorban pedig az Alpokalján és a déli, délkeleti tájakon - tudatta a HungaroMet Zrt. az MTI-vel.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 7 fok között várható, de a derült fagyzugokban néhol fagypont környékére hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés