Hirdetés

Nem kegyelmez az időjárás: brutális mennyiségű eső zúdul ránk ma is

Nap Híre portré Nap Híre

A hét közepéig marad a borús, esős idő, aztán csütörtöktől végre újra kisüthet a nap, a hétvégére pedig végre jó időt ígérnek. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn a Tiszántúlon túlnyomóan borult idő várható, másutt viszont kisebb-nagyobb mértékben szakadozik, gomolyosodik a felhőtakaró. A tartós csapadék a Tiszántúlra korlátozódik, másutt elszórt jelleggel alakulhat ki záporeső, esetleg zivatar. 

A nap második felében ugyanakkor dél, délkelet felől ismét növekvő csapadékhajlamra kell számítani. A nyugati, délnyugati szél élénk lesz, de délutánra veszít erejéből a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 15 és 20 fok között várható. Késő estére 11 és 16 fok közé hűl le a levegő.

Győr-Moson-Sopron vármegyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki zivatarveszély miatt. Mint írják, hétfő napközben az északnyugati területeken fordulhat elő zivatar, viharos szél és jég kíséretében. Megjegyezték azt is, hogy ma a Tiszántúlon közelítheti meg a csapadék összege a 20 mm-t. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés