Hirdetés

Kiadták a riasztást: pokoli idő vár ránk zivatarral, jégesővel és viharos széllökésekkel

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Esernyő nélkül senki ne induljon el otthonról. A fél országra kiadták a riasztást a meteorológusok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma túlnyomóan borult égkép várható, viszont északkeleten délelőtt még vékonyabb lesz a felhőtakaró, de délutánra az északkeleti határnál is beborul az ég. A kiterjedt csapadékzóna északkeletebbre helyeződik, késő délután már csaknem országszerte várható eső, zápor. Többfelé jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás, a Tiszántúlon kisebb a nagyobb mennyiségű eső esélye.

A Dél-Dunántúlon néhol beágyazott zivatar sem kizárt. A keleti, délkeleti légmozgás többfelé megélénkül, néhol megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 23 fok között valószínű, a Dunántúlon lesz a leghidegebb, Szabolcsban pedig a legmelegebb. Késő estére 11 és 15 fok közé hűl le a levegő - olvasható a met.hu oldalon.

A meteorológusok a várható esőzések miatt az egész Dunántúlra és két északi vármegyére - Nógrádra és Hevesre - is elsőfokú figyelmeztetést adott ki, sőt Somogy és Fejér vármegyékben másodfokú riasztás van érvényben, ugyanis ezeken a helyeken a lehulló csapadék mennyisége akár a 30 mm-t is elérheti. Zivatarok miatt két vármegyére, szintén Somogyra és Fejérre adtak ki elsőfokú riasztást a szakemberek. Itt akár jégeső és erős széllökések is lehetnek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés