Hirdetés

Itt az ítéletidő, ránk szakad az ég: a fél országra kiadták a riasztást a meteorológusok

Nap Híre portré Nap Híre

Brutális esőre kell számítani.

Pénteken nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, viszont az északkeleti területeken többórás napsütés várható. Északkeleten, keleten fokozatosan megszűnik az eső, míg hazánk délnyugati felében ismétlődő jellegű számíthatunk esőre, záporesőre, néhol zivatarra, lokálisan a Dunántúlon hullhat kiadós mennyiség. A csapadékhajlam a nap második felében ott is csökken - áll a HungaroMet előrejelzésében.

A keleties szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik, de zivatarok környezetében is lehet szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 27 fok között alakul, a csapadékosabb délnyugaton mérhetjük az alacsonyabb, északkeleten a magasabb értékeket. Késő estére 12 és 18 fok közé hűl le a levegő.

Itt az ítéletidő, kiadták a riasztást

Ma a déli órákig az ország délnyugati felén még várható további ismétlődő jellegű csapadék, eső, zápor, néhol zivatar formájában.

Az intenzívebb záporokat lokálisan felhőszakadás kísérheti (> 30 mm, Mecsek térségében > 40 mm) reggelig, kora délelőttig. Az intenzív csapadék hatására elsősorban a Dél-Dunántúlon, nyugaton, illetve Bács-Kiskun délnyugati részein a 24 órás csapadékösszeg 20 mm felett alakulhat péntek délig.

Déltől, délutántól nyugaton is gyengül csapadék.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés