Hirdetés

Óráink vannak hátra és ideér a szörnyű vihar: kiadták a riasztást

Nap Híre portré Nap Híre

Szerdára, csütörtökre és péntekre is kiadták a riasztást a meteorológusok, szörnyű időjárás közelít felénk.

A HungaroMet előrejelzése szerint szerdán a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütésre számíthatunk, de az Alpokalján több lehet a felhő. Csapadék késő délutánig nem valószínű, utána a délnyugati, nyugati megyékben előfordulhat zápor, néhol zivatar. A délkeleti, keleti szelet több helyen kísérik erős lökések. A hőmérséklet délután 22, 27, késő este 15, 20 fok között várható.

Ma este előbb délnyugaton, majd másutt is erősen megnövekszik a felhőzet, de északkeleten reggelig csak vékony fátyolfelhőzet lesz az égen. Kezdetben a Dél- és Nyugat-Dunántúlon, később a Dunántúlon másutt is, valamint a Duna-Tisza közén is várható eső, zápor, helyenként zivatar is kialakulhat. A délkeleti szél többfelé lesz élénk, helyenként erős. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 14 fok között valószínű, de északkeleten ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

Szerdán a késő délutáni óráktól kezdődően a délnyugati országrészben néhány zivatar előfordulhat, melyeket lokálisan intenzív csapadék, átmeneti szélerősödés és apró szemű jég kísérhet.

Csütörtökre és péntekre is kiadták a riasztást

7 napos időjárás-előrejelzés ma még a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás, de aztán csütörtöktől változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, ráadásul a hőmérséklet is visszaesik kissé.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés