Hirdetés

Frissítették a riasztást: irgalmatlan szél tarolja le a fél országot

Nap Híre portré Nap Híre

Durván bekeményít az időjárás, a meteorológusok már ki is adták a riasztást.

Kedden a Dunántúlon és a középső tájakon erősen felhős vagy borult lesz az ég, másutt hosszabb időre kisüt a nap, a legtöbb napsütés a Tiszántúlon várható - írja a HungaroMet az előrejelzésében.

A Dunántúlon és a középső megyékben fordulhat elő eső, zápor, nyugat felé haladva nő a csapadék esélye. Az Észak-Dunántúlon az északnyugati szél megerősödik, időnként viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 14 fok között várható, de a naposabb tiszántúli vidékeken 16, 17 fok is lehet. Késő estére 5, 10 fok közé hűl le a levegő.

Durva szél jön, kiadták a riasztást

A veszélyjelzés szerint az északi, északnyugati irányú szél már az éjszakai órákban északnyugaton nagy területen megerősödik és előreláthatólag a kedd esti órákig helyenként viharos (60-75 km/h) lökések is kísérhetik. Kedd este némileg veszít erejéből a légmozgás, de különösen a Dunántúl magasabban fekvő helyein továbbra is lehetnek majd erős, viharos lökések.

A naphire.hu azt is megírta, milyen idő lesz a héten: a meteorológusok előrejelzése szerint csapadékosan indul a hét, többfelé esőre és néhol erős szélre kell számítani, de marad az enyhe idő fagymentes éjszakákkal és napközben jellemzően 10 Celsius-fok feletti hőmérsékletekkel. A március 15-ei nemzeti ünnepen várhatóan több órára kisüt a nap, a kora délutáni órákban 11-18 fok lesz.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés