Hirdetés

Robog felénk az ítéletidő: szanaszét ázunk, narancs riasztást adtak ki a meteorológusok

Nap Híre portré Nap Híre

Rengeteg eső jön, ránk szakad az ég ma: a meteorológusok három vármegyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki. 

A HungaroMet előrejelzése szerint hétfőn erősen felhős vagy borult idő várható, de lehetnek átmeneti szakadozások, vékonyodások a felhőtakaróban, nagyobb eséllyel a Dunától keletre. Többfelé, több hullámban várható időszakos eső, zápor, tartósabb és nagyobb mennyiségű csapadék a Nyugat-, Északnyugat-Dunántúlon valószínű.

Az általában délkeleti irányú szelet élénk, a Dél-Alföldön erős, egy-egy helyen viharos széllökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 13 és 18 fok között valószínű, ennél néhány fokkal hidegebb idő a tartósabban csapadékos nyugaton, melegebb az átmenetileg kevésbé felhős keleti vidékeken lehet. Késő este 6 és 13 fok közötti értéket mérhetünk.

Másodfokú figyelmeztetést adtak ki több vármegyére is hétfőre

A veszélyjelzésben azt írják, hétfőn egy ciklon hatására a Dunántúl nyugati felén területi átlagban 20-40 mm eső várható, de lokálisan ennél nagyobb mennyiség sem kizárt. A csapadék nagyobb része a déli órákat követően fog leesni és keddre virradó éjszaka tovább folytatódik a csapadéktevékenység az említett tájakon. Megjegyezték azt is a HungaroMet oldalán, hogy napközben a délkeleti országrészben a déli irányú szelet időnként viharos (60-70 km/h-s) lökések kísérhetik.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés