Hirdetés

Ránk szakad az ég, borzalmas időnk lesz ma - fél országra kiadták a riasztást

Nap Híre portré Nap Híre

Zivatarveszély és szél miatt is kiadták a riasztást a meteorológusok mára.

A HungaroMet előrejelzése szerint ma a Dunántúlon eleinte napos idő várható, majd a frontális felhő- és csapadékrendszer délelőttre az északkeleti tájakat is elhagyja, így ott is csökken a felhőzet. Ugyanakkor a déli óráktól délnyugat felől erősen megnövekszik, megvastagszik a felhőtakaró, ezzel együtt nő a csapadékhajlam.

Napközben kevesebb, estétől már több helyen valószínű - nagyobb eséllyel az ország északi felén - zápor, sőt egy-egy zivatar sem kizárt. A délnyugati szelet országszerte erős, több helyen viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között várható, a déli, délkeleti tájakon lesz a legmelegebb idő. Késő estére 9 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Fél országra kiadták a riasztást

A veszélyjelzés szerint csütörtök hajnalban, kora reggel a Dunától keletre vonuló csapadékzónában elvétve, kis eséllyel előfordulhat beágyazódott zivatar. Csütörtök reggel a hidegfront kelet felé távozik. Ezt követően a déli óráktól az Északi-középhegység térségében, majd estétől az északi megyékben előfordulhat néhol zivatar. A zivatarokat viharos széllökés (~65-75 km/h), valamint kis méretű jég is kísérheti.

Napközben országszerte megerősödik a délnyugati szél, amelyet főként a Dunántúlon több helyen is viharos lökések (~65-75 km/h, a magasabban fekvő területeken >80 km/h) kísérhetnek. Csütörtök estére országszerte veszít erejéből a szél.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés