Hirdetés

Ránk szakad az ég ebben a két vármegyében: kiadták a riasztást

Nap Híre portré Nap Híre

Ma is jó időnk lesz, azonban két vármegyére a zivatarveszély miatt riasztást adtak ki.

A HungaroMet előrejelzése szerint kedden a ködfoltok mindenhol feloszlanak, a változó mennyiségű gomolyfelhőzet mellett többórás napsütésben bízhatunk. Helyenként fordulhat elő zápor, illetve egy-egy zivatar. Ezekre legnagyobb esély elsősorban az Északi-középhegységben van, másodsorban pedig az Alpokalján és a délnyugati, déli tájakon. Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű, a délkeleti, keleti határnál lesz a legmelegebb. Késő estére 4 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Kiadták a riasztást két vármegyére

A veszélyjelzésben azt írták, kedden a délutáni, kora esti órákban egy kb. délnyugat-északkeleti sávban a záporokat, nem kizárt, hogy néhol villámtevékenység kísérje.

Milyen idő lesz a héten?

Hivatkozás másolása

Mint azt a naphire.hu is megírta, brutális fordulat jön az időjárásban a héten: az előrejelzés szerint változón felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, olykor élénk széllel és néhol esővel március első hetében. Szerdától csökken a nappali felmelegedés mértéke és már csak 8-15 Celsius-fok körül alakulnak a maximumok, miközben visszatérnek a gyenge hajnali fagyok is - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés