Hirdetés

Pusztító meleg lesz ma is, de bármikor ránk szakadhat az ég

Nap Híre portré Nap Híre

Majd' 40 fok is lehet ma, de a légköri feltételek az egész ország területén alkalmasak lehetnek zivatarok kialakulásához. Az erősebb cellákat viharos (ált.60-90 km/h, egy-egy légzuhatagban akár >90-100 km/h) széllökések, jégeső (jellemzően 1-2 cm, egy-egy pontban >2-3 cm), valamint intenzív csapadék (~ 15-25 mm) kísérheti.

A HungaroMet előrejelzése szerint hétfőn többnyire napos időre számíthatunk időszakosan megnövekvő fátyol- és gomolyfelhővel. Helyenként zápor, zivatar előfordulhat, utóbbiakhoz intenzív csapadékhullás, erős, esetleg viharos széllökés is társulhat.

Zivataroktól függetlenül gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 39 fok között várható, továbbra is délkeleten lesz a legnagyobb forróság. Késő estére 23 és 30 fok közé csökken a hőmérséklet.

Az egész országra figyelmeztetést adtak ki a hőség és a zivatarveszély miatt

A légköri feltételek továbbra is a teljes ország területén alkalmasak lehetnek zivatarok kialakulásához. Délelőttig elsősorban az Alpokalja fölé sodródhatnak be, illetve a középső, északi tájakon fordulhatnak elő helyenként zivatarok. 

Napközben szintén kevés helyen alakulhat ki zivatar, valamivel nagyobb eséllyel az ország északkeleti, keleti felén, de kizárni az ország más részein sem lehet. Az erősebb cellákat viharos (ált.60-90 km/h, egy-egy légzuhatagban akár >90-100 km/h) széllökések, jégeső (jellemzően 1-2 cm, egy-egy pontban >2-3 cm), valamint intenzív csapadék (~ 15-25 mm) kísérheti.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés