Hirdetés

Apokalipszis: 41 (!) fokos hőség jön napokon át, aztán érkeznek a brutális viharok

Nap Híre portré Nap Híre

Irgalmatlan hőség lesz napokon át, és közben megérkezik az apokaliptikus vihar.

A fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütés várható. A gomolyfelhő-képződés erőteljessé válhat, és elszórtan - nagyobb számban az ország északi felén - alakulhatnak ki záporok, zivatarok, amelyeket lokálisan intenzív csapadék és erős vagy viharos erejű széllökés kísérhet. A zivataroktól függetlenül legfeljebb megélénkül a délire, délkeletire forduló szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 34 és 41 fok között várható, legmelegebb az Alföldön lesz. Késő estére is csak 25 és 33 fok közé csökken a hőmérséklet.

Este döntően derült vagy fátyolfelhős lesz az ég, de helyenként északon erőteljes marad a gomolyfelhő-képződés. Északnyugatra, valamint az északi határ menti tájakra besodródhatnak záporok, zivatarok. A szél csak zivatarok környezetében lehet átmenetileg erős. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 26 fok között alakul.

Szombaton a sok napsütés mellett helyenként erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, amelyekből elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. A déli, délkeleti szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és időnként megélénkül, de a zivatarokat erős, viharos széllökések is kísérhetik. Délután az Észak-Dunántúlon 31, 35, másutt jellemzően 35, 41 fok valószínű.

Vasárnap a sok napsütés mellett erőteljesebb gomolyfelhő-képződésre van kilátás. Reggel főként északon, napközben másutt is, elszórt jelleggel alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északnyugati szél, de zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is előfordulhatnak. A minimum-hőmérséklet 19, 26 fok között várható. A csúcsérték az ország északnyugati, nyugati részén 30 és 35, másutt 35 és 40 fok között valószínű.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés