Hirdetés

Meneküljön árnyékba, irgalmatlan hőség lesz ma: piros riasztást adtak ki ezekre a vármegyékre

Nap Híre portré Nap Híre

Akár 39 fok is lehet ma, de délután egy közeledő hidegfront hatására lehetnek zivatarok is.

A HungaroMet előrejelzése szerint szerdán gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütés várható. Délutántól, kora estétől helyenként egyre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés és helyi záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A délkeleti, keleti irányú szél többnyire mérsékelt marad, zivatarok környezetében azonban erős, viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 33 és 39 fok között alakul. Késő estére 24 és 31 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hőség miatt piros riasztás, de zivatarok miatt is figyelmeztetnek

Hivatkozás másolása

A veszélyjelzésben azt írták, szerda délután ismét kedvezőek lehetnek a feltételek elszórtan helyi zivatarok képződéséhez, kisebb valószínűséggel keleten, északkeleten. Este egy közeledő hidegfront hatására az északnyugati, északi területeken ismét előfordulhat zivatar. Az intenzívebb cellákat viharos széllökés (60-75 km/h, lokálisan egy-egy légzuhatagban ennél több is), intenzív csapadék (15-25 mm, lokálisan >30), esetleg kisebb szemű jég (1-2 cm) is kísérheti.

Lesz ennél melegebb is

Hivatkozás másolása

Mint azt a naphire.hu is megírta, a 7 napos időjárás-előrejelzés szerint a héten fokozódik a hőség, a hőmérséklet csúcsértéke a hét második felében már megközelíti a 40 Celsius-fokot is, tehát a következő napokban sem számíthatunk nagy lehűlésre.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés