Hirdetés

Ezt már nehezen bírja a pénztárcánk: brutálisan drága lesz ez a húsvéti finomság

Nap Híre portré Nap Híre

Szörnyen drága lesz a húsvéti sonka.

Korábban a Nap Híre is megírta, hogy durván megdrágul a csokoládé, azonban nem ez az egyetlen élelmiszer, amiért többet kell fizetnünk. Az előrejelzések szerint a következő hetekben a sonka is drágulni fog, így az idei húsvét sem lesz egy olcsó mulatság.

Brutális mértékben emelkedik a húsvéti sonka ára, ami miatt már a húsipari szakemberek is aggódni kezdtek. "Nemcsak a háború okozta durva infláció, hanem a sertéságázat súlyos gondjai kellettek ahhoz, hogy a húsvéti sonkához kellő sertéscomb ekkora mértékben dráguljon" - mondta a Pénzcentrumnak Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke, aki úgy gondolja, hogy a drágulás nem áll meg az ünnepig.

Braunmüller Lajost, az Agrárszektor főszerkesztője pedig arról beszélt, hogy az igazi húsvéti sonka még a tavalyi húsból, hosszú érlelési eljárással készül, és igazi szezonális termék, így az árban mindenképp látható lesz, hogy az egy évvel korábbihoz képes komoly változás történt. Ennek pedig az az oka, hogy évközben számtalan olyan hatás érte a húsipari ágazatot, amit a többi termék esetén a folyamatos jelenlét miatt csak apránként érzékeltek a vásárlók.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés