Hirdetés

Brutális hóvihar tombol, teljesen megbénult Európa legforgalmasabb reptere

Nap Híre portré Nap Híre

A csütörtökre tervezett mintegy ezer járatból több mint 300-at töröltek a frankfurti repülőtéren - közölte csütörtökön reggel a forgalmas német légikikötőt működtető Fraport szóvivője.

A bejelentést megelőző napon a viharos időjárás miatt egy időre le kellett állítani a légiforgalmat a repülőtéren.

A gépek fel- és leszállása azóta már elindulhatott, de repülőtéren még nem állt teljesen helyre a forgalom az ónos eső és havazás miatt, amit a Németország nyugati és déli részét elérő vihar hozott magával - írja az MTI. 

A repülőtér szóvivője arra figyelmeztette az utazókat, hogy mielőtt elindulnának a repülőtérre, ellenőrizzék járatuk státuszát. Egyelőre nem lehet tudni, hogy várhatók-e további járattörlések Frankfurtban.

A frankfurti repülőtér az ország legnagyobb és legfontosabb reptere, egyike Európa legforgalmasabb légikikötőinek.

Mint azt a naphire.hu is megírta, Magyarországon is brutális idő van, ma ónos eső miatt adtak ki riasztást több vármegyére is. Az előrejelzés szerint az északkeleti harmadban – beleértve a főváros térségét is – szinte egész nap borult marad az idő. Többfelé kell számítani esőre, záporra, a déli tájakon kis eséllyel az ég is megdörrenhet. Az északi országrészben számottevő mennyiségű eső, ónos eső hullhat.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés