Hirdetés

Tényleg földi pokollá válik Magyarország, nagyon rossz hír közölt az ismert meteorológus

Nap Híre portré Nap Híre

Még közel sincs vége a hőségnek, Molnár László meteorológus szerint enyhülés csak a jövő hét második felében jöhet, akkor is csak pár fokos lehűlésről beszélhetünk. Addig pedig még tovább fokozódik a meleg.

Jelenleg egy jókora ciklon és párja, a hatalmas anticiklon összeáramlási rendszere forró afrikai levegőt sodor térségünkbe. "A következő napokban a hőség két csúcsa érkezik, hat egymást követő napon is melegrekordok dőlhetnek meg, több helyen elérjük és át is lépjük a 40 fokot” – mondta a 24.hu-nak Molnár László meteorológus, a Kiderül.hu munkatársa.

Pár fokos enyhülés csak a jövő hét második részére látszik, addig pedig még fokozódik is a hőség.

Csütörtökön 33-40 fok, a déli óráktól bárhol előfordulhatnak helyi zivatarok, legkisebb eséllyel a délnyugati megyékben.

Pénteken 34-40 fok, a délutántól elszórtan fordulhatnak elő helyi zivatarok, elsősorban északon és hazánk északkeleti harmadában, a legkisebb eséllyel az Alföld déli részén.

Szombaton 35-41 fokkal tetőzik a hőség, míg északnyugaton „csak” 31-35 fok valószínű. Éjszaka aztán érkezik egy hidegfront, amelyből elsősorban északon és keleten számíthatunk csapadékra záporok, zivatarok formájában, és némi „lehűlés” is jár a nyomában.

Vasárnap a Nyugat-Dunántúlon 30, míg az ország középső és keleti tájain 34-39 fok várható.

Jövő hétfőn aztán mintha mi sem történt volna, 34-40 fokot mérhetünk. Jövő kedden várható az újabb csúcspont 32-42 fokkal. Jelen állás szerint így egymás után hat napon keresztül dőlhetnek napi melegrekordok, ami korántsem átlagos jelenség. Jövő szerdára virradóra ismét hidegfront éri el térségünket, nyomában pedig 32-39, csütörtökön 32-38, pénteken 32-36 fok várható. Ennél több egyelőre nem látszik, de a modellek azt mutatják, hogy szombaton újra melegedés veszi kezdetét, de ez még túl távoli.

A naphire.hu azt is megírta, hogy a nagy hőséggel együtt jár az olyan betegségek kialakulásának kockázata, mint a hőséggörcs, a hőkimerülés, vagy akár a hőguta. Dr. Reed Caldwell sürgősségi orvosszakértő elmondta, hogyan óvhatjuk meg magunkat ezektől a betegségektől, és arra is felhívta a figyelmet, mit kell tennünk, ha valaki a környezetünkben rosszul lesz a melegtől. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés