Hirdetés

"Lehetetlen leírni a borzalmat" - arra ébredtek Kijevben, hogy eltűnt a toronyház fala

Morvay Péter portré Morvay Péter

Egy nappal az Ukrajna elleni pusztító orosz rakétatámadás után megrázó beszámolók érkeznek a túlélőktől.

A brit Daily Mail tudósítója felkereste annak a kijevi toronyháznak a lakót, amelynek egyik falát eltalálta egy orosz rakéta.

A 70 éves Sofia megmutatta a tudósítónak, az ágyát a nappalitól elválasztó függöny mögött aludt, amikor az ablakok felrobbantak. A füstben csak annyit látott, hogy a kanapéját üvegszilánkok borítják.

„Láttam már ilyet a televízióban, de amikor ez veled történik, lehetetlen leírni a borzalmat” 

– mondta nyugdíjas közlekedési mérnök, akinek a rémülete csak fokozódott, amikor rájött, hogy nem tud kijutni a lakásából, miután a robbanás beszorította a bejárati ajtót. 

„Mit tettünk Putyinnal, hogy ilyen szörnyű dolgokat tesz velünk?" 

- kérdezte Szófia a brit újságírót. 

Egy másik találatot kapott lakásban órákkal a támadás után is sokk hatása alatt állt az a nyolc éves kislány, aki éppen reggelizett, amikor a rakéta becsapódott a házba.

Elmondta a tudósítónak, hogy a konyhában minden összetört a robbanás hatására, 

de három üveg lekvár valahogy épen maradt.

A 45 éves Maxsym a háború előtt teherautó-sofőr volt, ám a nyáron őt is behívták a hadseregbe. Felesége születésnapjára jött haza egy rövid pihenőre a frontról, amikor a támadás történt. Túlélték a robbanást, de a lakásban egy csokor rózsaszín rózsa emlékeztet arra, hogy éppen ünnepelni készültek. 

A további támadásoktól való félelmükben Kijevben és más ukrán városokban sokan arra készülnek, hogy vidékre menekülnek. Arra számítanak, hogy ott talán nem éri őket utól Putyin bosszúhadjárata, ami egy pillanat alatt véget vethet az addig megszokott életüknek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés