Hirdetés

Készüljenek! Itt csaphat le holnap nagy vihar

Barsi Zoltán portré Barsi Zoltán

A nedvesebb léghullámok Európa belső területeit is elérték, Olaszország fölött egy légörvény is kialakult, arrafelé és a Balkán-félsziget nyugati részein több helyen esik az eső. Ilyen lesz a holnapi időjárás Magyarországon.

Ezzel szemben Délnyugat-Európában anticiklonális hatások érvényesülnek, így napos idő jellemző. A száraz levegő miatt főként az Ibériai-félszigeten nagy a napi hőingás, hajnalban gyenge fagy is előfordul, majd délutánra 20 fok köré melegszik fel a levegő. Skandinávia északi részein és a Kelet-európai-síkságon napközben is 0 fok körül alakul a hőmérséklet.

A Kárpát-medence fölé is nedvesebb levegő érkezett, emiatt több a felhő, de jelentős csapadék nem várható.

Estétől az ország délkeleti felében is érdemben csökken a felhőzet. Ugyanakkor az éjszaka második felében észak felől átmenetileg ismét több felhő sodródhat fölénk. Kedden a felhőátvonulások mellett általában sok napsütés várható. Kedden helyenként - nagyobb eséllyel az Északi-középhegység és az Alföld területén - várható zápor, egy-egy zivatar. A légmozgás hétfőn többnyire mérsékelt marad, kedden viszont már több helyen kísérhetik élénk lökések az északnyugati szelet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 7 fok között valószínű, de az Észak-Dunántúlon enyhébb is lehet az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 14 és 19 fok között várható.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés