Hirdetés

Több mint 500 gyermeke van egy holland spermadonornak - rettegnek a vérfertőzéstől

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Egy holland bíróság megtiltotta egy férfinak, hogy továbbra is spermadonor legyen, miután már legalább 5-600 gyermeknek lehet világszerte a biológiai apja.

A bíróság ítélete szerint a 41 éves holland férfinak megtiltották, hogy ezentúl is adjon spermát klinikáknak - számolt be a nem mindennapi ítéletről a CNN. Szabálysértésenként 100 000 euró pénzbírságot is kaphat.

A bíróság arra is kötelezte a férfit, hogy írjon a külföldi klinikáknak, és kérje meg őket, hogy semmisítsék meg a raktáron lévő spermáját, kivéve azokat az “adagokat”, amelyeket azoknak a szülőknek tartanak fenn, akiknek már gyermekük született.

A döntés egy holland szülők érdekeit képviselő alapítvány által indított polgári per után született meg.

Először 2017-ben derült fény arra, hogy a férfi körülbelül 100 gyermeknek lehet a biológiai apja. Őt ekkor a holland termékenységi klinikákról tiltották ki, ám a férfi ezután nemzetközi klinikákon lett spermadonor. Most ezeken a klinikákon is tiltólistára kerülhet a férfi, aki azóta úgy 5-600 gyermek biológiai apja is lehet. Ekkora mennyiségnél már a vérfertőzés esete is szóba kerülhet, emiatt is aggályos az ügy.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés