Hirdetés

Fenyő-gyilkosság: Fenntartja az ügyészség a Gyárfás Tamással szembeni vádakat

Nap Híre portré Nap Híre

A hírek szerint novemberben születhet ítélet az ügyben.

A Népszava arról számolt be, hogy a Portik-csapat egyik verőemberének a vallomásával befejeződött a Gyárfás-per bizonyítási eljárása a Fővárosi Törvényszéken. Az ügyész kiemelte, fenntartja Gyárfás Tamással szemben a vádakat, ítélet pedig novemberre lehet.

Mint ismert, Gyárfás Tamás volt úszószövetségi elnökkel szemben emberölésre való felbujtás vádjával 2019 óta van folyamatban a büntetőper, az ősz végén pedig pont kerülhet a végére. A csütörtöki tárgyalásra Gyárfás Tamás személyesen ment el, míg a másik vádlott, az Aranykéz-utcai robbantásért is elítélt Portik Tamást a börtönből távkapcsolatban volt jelen.

A tárgyaláson Gyárfás közölte, hogy ő 5-8 perc között tartana beszédet az utolsó szó jogán. És egyébként a bizonyítási eljárás záróakkordjaként a törvényszéken meghallgatták volna élőben a 10. számú tanút, ez azonban végül meghiúsult, mert éppen a tengeren hajózik, így nem lehetett vele kapcsolatot teremteni. Így mivel nem lehetett a tanút elérni, Póta Péter bíró olvasta fel a vallomását, amelyben kiemelte, annak idején testőr volt Portik Tamás mellett.

A vallomásban fel lettek sorolva Portik csapatának tagjai, akiket egy szlovák bérgyilkos képzett ki arra, hogyan kell robbanószerrel bánni. A csapattagok egy-egy színt kaptak azonosításra, és csak úgy beszélgethettek telefonon, ha előtte bemondták a színüket. A vallomásában leírta azt is, hogy szerinte csak megveretésre volt szándék, Portik azzal bízta meg a csapatát, hogy verjék meg Fenyőt.

Fenyőnek volt három Mercije, tudtuk, hogy a hétvégén járt az egyikkel. A terv az volt, hogy egy autóval belehajtanak a kocsijába, majd megverik Fenyőt. Én ütőemberként vettem részt, nekem annyi volt kiadva, hogy Fenyőt jól meg kell verni. A verőember-csapat be is szerzett egy olcsóbb Fiatot a célra, ám elszúrták az akciót. Rossz autóba hajtottunk bele

- emelte ki, hozzátéve, hogy ekkor szerinte Portik közölte, hogy "leveszi őket az ügyről", és átadja azt a fogorvosnak. A 10. számú tanú vallomásának ismertetése után az ügyész belefogott a vádbeszédbe.

Az ügyész szerint már közvetlenül a Fenyő-gyilkosság másnapján is születtek olyan vallomások, amelyekben Gyárfást nevezték meg, mint a gyilkosság lehetséges megrendelőjét.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés