Hirdetés

Hét halott és Morgan Freeman is szerepel az orosz stoplistán

 portré

A moszkvai külügyminisztérium szombaton 963 nevet tartalmazó listát tett közzé, köztük Morgan Freeman hollywoodi sztárral. És hét halottal.

Korábban már tudni lehetett, hogy érintett lesz Joe Biden elnök és Anthony Blinken külügyminiszter, valamint az Egyesült Államok képviselőházának több száz tagja.

Freemant azzal vádolta meg Moszkva, hogy 2017-ben kiadott egy videót, amelyben Oroszországot az Egyesült Államok elleni "összeesküvéssel" vádolják.

Kanadából Justin Trudeau miniszterelnök felesége, Sophie Trudeau és Chrystia Freeland miniszterelnök-helyettes férje, Graham Bowley szerepel az úgynevezett stoplistán szerepel.

A bőséges lista válaszlépés, arra is reagálva, hogy Kanada – az Egyesült Államokhoz hasonlóan – felvette szankciós listájára Putyin két, felnőtt lányát, vagyonukat befagyasztották, és nem tudnak ott üzletelni. 

Putyin lányairól keveset tudunk. Tyihonova 1986-ban, nővére, Voroncova 1985-ben született. Az orosz média szerint Voroncova szakképzett orvos és egy orvosi kutatócég társtulajdonosa. Tyihonova a Moszkvai Állami Egyetem mesterséges intelligencia intézetének vezetője.

Információk szerint hét, már korábban meghalt személy is szerepel a listán, köztük a 2018-ban elhunyt John McCain volt elnökjelölt és Melissa Drisko, a Defense Intelligence Agency korábbi igazgatóhelyettese. De az is igaz, hogy a haláluk dátuma is ott áll a nevük mögött.

(Nap Híre összeállítás / Fotó: youtube-képernyőkép)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés