Hirdetés

Hernádi Judit nagyon, nagyon, nagyon szereti Karácsony Gergelyt

Nap Híre portré Nap Híre

A Jászai Mari-díjas színésznő nem sokszor beszél a nagyközönség előtt politikai témákról, azonban most kivételt telt. Kiderült az is, hogy nagyon szereti Karácsony Gergelyt.

Hernádi Judit egy fórumbeszélgetésen vett részt a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban. Az eseményt a kerület ellenzéki polgármesterjelöltje, Mustó Géza Zoltán szervezte. A beszélgetés során a színésznő elmondta, anno a Heti Hetes című műsorban a szórakoztatás volt a cél, de egyszerűen elcsúsztak a politikai, a közéleti témák irányába - írja a Blikk

Számomra váratlanul beszorultam a baloldalra, miközben én liberálisnak tartottam magam. Nem voltam baloldali, csak baloldali érzelmű. Ennek azóta megvan a következménye, például nem tehetem be a lábam az M1-be, az M2-be, azt hiszem, egyik tévébe sem az RTL-en és az ATV-n kívül

- mesélte a színésznő, aki hozzátette, hogy ez a "megkülönböztetés" a lányára, Tarján Zsófiára, a Honeybeast zenekar énekesnőjére is hatással van, amit nagyon rosszul él meg. 

Anyaként ezt borzalmasan rossz megélni, mert önmagamért tudom vállalni a felelősséget, de az, hogy ő esetleg nem azt kapja, amit kaphatna, amit megérdemelne, nos, ez nagyon rossz

- tette hozzá. 

Arra a kérdésre, hogy a politikai hovatartozása miatt esik-e el szerepektől, a színésznő azt mondta: "Nem vagyok az a típus, aki ilyeneken rágódik, engem ez nem érdekel. Én egy szabad ember vagyok. Ám előfordult már például vidéki városokban, hogy nemet mondtak: például Egerben is le volt kötve egy előadás, ám azt mondták, nem kérik."

Elmesélte, hogy büszke volt, amikor Karácsony Gergely főpolgármester Pro Urbe Budapest díjat adott neki, s azt is elárulta, hogy a kollégáját, Gálvölgyi Jánost is boldogsággal töltötte el, amikor díszpolgári címmel tüntették ki. Hernádi szerint a színháznak progresszívnek, liberálisnak kell lennie, és le kell lepleznie a világot, bár úgy véli, a liberális szót napjainkra tönkretették. Ugyanakkor elismerte azt is, hogy a színháznak szüksége van némi présre, mert akkor tud a legjobban működni. A kiszivárgott színházi törvény ezt tenné tönkre. Mint ismert, egy törvényjavaslat szerint totális központosítás várhat a színházakra is. 

Hernádi Judit azt mondja: belehalna, ha nem lennénk az EU tagjai

Hivatkozás másolása

A beszélgetés során aktuálpolitikai kérdések is előkerültek, például az EP-választás és hazánk uniós tagsága. Hernádi Judit szerint borzasztóan fontos, hogy Magyarország az EU tagja maradjon.

"Persze, hogy fontosnak tartom, én belehalnék... Nem akarom megélni, hogy ne legyünk része Európának szervezeti szinten. Hatalmas tény volt, amikor bekerültünk, és azt hittem, hamar lesz majd euró is. Szerintem nagy bűn, hogy nem lett, de majd talán egyszer. Amikor idefelé tartottam, pont arról hallgattam egy értekezést, hogy Kínának, meg bárkinek pont azért vagyunk fontosak, mert az Európai Unió tagjai vagyunk, szóval nem olyan egyszerű innen kikerülni. Ám bármit el tudok képzelni erről a társaságról..." - fogalmazott. 

Hernádi elárulta, a 2018-as választás mély nyomokat hagyott benne. A számára vereséget hozó voksolást soha nem felejti. "Hihetetlen fájdalmakat hozott 2018. Nekem olyan szívfájdalmam volt, hogy belepusztultam. Emlékszem, álltunk valahol és azt beszéltük, hogy most sikerül. Hát, nem jött össze" - idézte fel. 

Hernádi Judit szívből szereti Karácsony Gergelyt

Hivatkozás másolása

Az esemény után a színésznő a Blikknek elmondta, nagyon kedveli Karácsony Gergelyt, egyszer már a színházban is ültek egymás mellett. 

Nem sok olyan politikus van, akit szívből szeretek. Ő az egyik. A volt belügyminisztert, Kuncze Gábort kedveltem még nagyon, illetve a korábbi miniszterelnököt, Bajnai Gordont

- tette hozzá. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés