Hirdetés

Borzalmas részletek a helikopter-balesetről: megszólalt a parancsnok, aki először érkezett a helyszínre

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Szörnyű látvány fogadta, amikor megérkezett.

Amint arról a Naphire.hu is beszámolt, szerdán lezuhant egy magyar katonai helikopter Horvátországban, a Čikola kanyonban, Šibenik-től nem messze. Akkor a hatóságok két holttestet találtak, a legénység harmadik tagját pedig még mindig keresik - jelentették. Úgy tudni, gyakorlatozás közben történt a tragédia. 

Nem sokkal később Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter bejelentette, egy különleges horvát-magyar szakértői csoport dolgozik a helyszínen és a vizsgálat befejeztéig nem árulhat el bővebb részleteket. 

Szörnyű látvány

Hivatkozás másolása

Most újabb részletek derültek ki a balesetről. A Dnevnik című horvát portál tegnap este megszólaltatta azt a tűzoltóparancsnokot, aki először látta a baleset helyszínét. 11.55-kor kapták meg az első tájékoztatást arról, mi történt.

"Szörnyű látvány fogadott, két holttestet találtunk a helikopterben, a harmadikat még keressük, feltételezzük, hogy a helikopter roncsai között van" 

- fogalmazott Darko Dukic.

A megyei tűzoltóparancsnok szerint a harmadik magyar katona a helikopterben maradt, mert átkutatták az egész kerületet és nem találtak több holttestet. A roncs egy sziklán van, 30-50 méterrel nyúlik ki a szakadékból, így elég nehéz megközelíteni - írja a Magyar Nemzet

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés