Hirdetés

Honvédelmi miniszter: továbbra sincs hír a helikopter-balesetben eltűnt harmadik katonáról

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Mint azt lapunk is megírta, szerdán lezuhant egy magyar katonai helikopter Horvátországban, a Čikola kanyonban, Šibenik-től nem messze. Horvát sajtóinformációk szerint a magyar fegyveres erők helikopteréről van szó, amely egy gyakorlaton vett részt a szomszédos országban.

Novák Katalin köztársasági elnök és a Magyar Honvédség főparancsnoka a Facebook-oldalán egy bejegyzést osztott meg a tragédiával kapcsolatban, amelyben kifejezte részvétét az elhunyt katonák hozzátartozóinak. Délután pedig Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter tartott rendkívüli sajtótájékoztatót.

A tárcavezető a minisztérium nevében is részvétét nyilvánította a horvátországi balesetben elhunyt két katona hozzátartozóinak, majd hozzátette: a harmadik katona keresése továbbra is folyamatban van.

Szalay-Bobrovniczky hozzátette, egy különleges horvát-magyar szakértői csoport dolgozik a helyszínen és a vizsgálat befejeztéig nem árulhat el bővebb részleteket.

A miniszter elmondta azt is, hogy a magashegyi képzéssel összefüggő horvátországi hadgyakorlaton rendszeresen részt vesz a magyar helikopterdandár már évek óta - írja a HVG.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés