Hirdetés

Rendkívüli közleményt adott ki a Honvédelmi Minisztérium a Horvátországban lezuhant magyar helikopterről

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Friss információk érkeztek a tragikus esettel kapcsolatban.

Ahogy arról korábban a Nap Híre is beszámolt, szerdán lezuhant egy magyar katonai helikopter Horvátországban, a Čikola kanyonban, Šibenik-től nem messze. Horvát sajtóinformációk szerint a magyar fegyveres erők helikopteréről van szó, amely egy gyakorlaton vett részt a szomszédos országban.

A Honvédelmi Minisztérium is reagált a tragikus hírre, miszerint gyakorlat közben lezuhant a honvédség egyik helikoptere. A közleményben kiemelték, hogy 

a Magyar Légierő két Airbus H145-ös helikoptere légi kiképzési feladatot teljesített a horvát légtérben, amikor az egyik helikopter három fővel a fedélzetén, egyelőre tisztázatlan körülmények között, Horvátország középső részén lezuhant.

Majd úgy folytatták, hogy a mentőcsapatok megtalálták a helikopter roncsait és az átkutatásuk során egyelőre két katona holttestét találták meg, a harmadik társukat továbbra is keresik - olvasható a honvedelem.hu oldalon. 

A honvédelmi tárca azonnal megkezde a családok kiértesítését, a fejleményekről a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség folyamatosan tájékoztat. 

A minisztérium az ügyben hamarosan rendkívüli sajtótájékoztatót fog tartani.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés