Hirdetés

Befellegzett az oroszbarát színész HBO-s karrierjének, kirúgták a népszerű sorozatból

Nap Híre portré Nap Híre

Mint arról korábban a Nap Híre is beszámolt, durván nekiment az orosz támadás alatt álló Ukrajna az HBO-nak, miután kiderült, egy oroszbarát színésszel kötöttek szerződést, aki a népszerű Fehér Lótusz című sorozat új évadában kapott főszerepet.

Most azonban fordulat következett be az ügyben, ugyanis kiderült, hogy

az HBO kirúgta a Fehér Lótusz alig pár hete szerződtetett szerb származású színészét, Miloš Bikovićot. A cég már elkezdte keresni Bikovic szerepére az új színészt is.

Miloš Biković színész korábban magától Vlagyimir Putyin orosz elnöktől kapott kitüntetést, emellett támogatja az orosz inváziót is. Az elmúlt években számos orosz filmben szerepelt, 2021-ben pedig orosz állampolgárságot kapott.

Korábban az ukrán külügyminisztérium is felhívta az HBO figyelmét a fentiekre, és egy kérdést tett fel a csatornának az X-en (korábban Twitter), hogy 

"HBO, hogy lehet az rendben, hogy egy olyan személlyel dolgozol, aki támogatja a népirtást és megsérti a nemzetközi jogokat?" 

A színész szerződésének felbontása kapcsán azt közölte, hogy "célzott kampány" folyt ellene, hogy kirúgják a sorozatból - írja a HVG. Hozzátette, maga is egy háborúdúlta országban nőtt fel, 11 évesen légópincékben bujkált a bombázások elől, és sohasem kívánná, hogy ilyen pusztítást bárkinek is át kelljen élnie. 

"Egyre több konfliktus van a világban, mindegyik más, és mindegyik szívszakasztó. Azt kívánom, mindegyik érjen véget, és a szeretet érvényesüljön" - tette hozzá.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés