Hirdetés

Sokkoló hír jött Hollywood egykori hírhedt ragadozójáról, csontrákkal diagnosztizálták

Garai Kitti portré Garai Kitti

Harvey Weinsteinnél csontrákot diagnosztizáltak - mondta a CNN-nek egy, a bebörtönzött producerhez közel álló forrás.

Weinstein konkrét diagnózisa krónikus myeloid leukémia, a csontvelőrák egy formája - mondta a forrás, hozzátéve, hogy a New York-i Rikers Islanden kezelik.

Weinstein régi szóvivője, Juda Engelmayer nem kívánta kommentálni a producer diagnózisát, és ügyvédje, Arthur Aidalasem sem reagált azonnal a CNN megkeresésére. Most viszont Weinstein börtönügyi tanácsadóija és a hivatalos jogi egészségügyi képviselője lelőtte a producer diagnózisával kapcsolatos találgatásokat. 

"Nyugtalanító és elfogadhatatlan, hogy ilyen személyes és bizalmas egészségügyi ügyek a közbeszéd tárgyává váltak. Weinstein magánéletének tiszteletben tartása érdekében nem adunk további nyilatkozatot” – mondta Rothfeld.

A krónikus mieloid leukémia (CML) egy ritka rákos megbetegedés, amely a csontvelőben alakul ki, majd a véráramba jut. Ez egy lassan növekvő leukémia típus, amely akut formává válhat, ha nem kezelik gyorsan célzott terápiával – írja az Amerikai Ráktársaság. Mivel a CML nem olyan gyakori, mint más vérbetegségek, a tudósoknak évekbe telt a kezelések kifejlesztése, tesztelése és optimalizálása a rák ellen – állítja a társaság.

A CML-ben szenvedők körülbelül 15-30%-ánál alakul ki akut myeloid leukémia. A CML jellemzően több férfit érint, mint nőt.

Múlt hónapban Weinstein sürgősségi szívműtéten esett át. Szóvivője akkor a CNN-nek elmondta, hogy sürgősen a New York-i Bellevue Kórházba szállították a beavatkozásra, majd nem sokkal később kiengedték. "Mint azt már korábban is részletesen elmondtuk, Weinstein számos jelentős egészségügyi problémával küzd, amelyek folyamatos kezelést igényelnek” - közölték Weinstein képviselői szeptemberben.

Egy héttel azután, hogy a szívműtétet követően kiengedték, Weinstein részt vett egy bírósági meghallgatáson, ahol ártatlannak vallotta magát az első fokon elkövetett szexuális bűncselekmény egyik vádpontjában, miután a hónap elején egy új vádpontban vádat emelt ellene az esküdtszék.

Idén korábban egy fellebbviteli bíróság megsemmisítette Weinstein 2020-as elítélését, amely a #MeToo mozgalom egyik meghatározó pillanata volt. Ahogy arról a naphire.hu is beszámolt, a 72 éves Weinsteint 2020-ban első fokon szexuális bűncselekmény és harmadfokon nemi erőszak miatt ítélték el, akkor 23 év börtönbüntetést kapott. 

A jelenlegi tervek szerint november 12-én kezdődik újra a tárgyalása New Yorkban, bár az ügyészek arra törekedtek, hogy összevonják Weinstein több ügyét egy perbe. Ezt a lépést védelem határozottan ellenezte. Hétfőn Weinstein szóvivője, Engelmayer nem kívánt nyilatkozni arról, hogy a közelgő tárgyalást befolyásolhatja-e a rákdiagnózis.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés