Hirdetés

Újabb gyomorforgató dolgokkal vádolják Hollywood egykori "királyát", sosem szabadulhat a börtönből Harvey Weinstein

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Egy manhattani esküdtszék újabb szexuális bűncselekmények miatt emelt vádat Harvey Weinstein ellen - közölte ügyvédje, Arthur Aidala.

"Az esküdtszék vádat emelt Weinstein ellen" - mondta Nicole Blumberg ügyésznő is a csütörtöki bírósági meghallgatáson.

A vádakat részletező vádirat azonban Weinstein vádemeléséig titokban marad. Ez három nő szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait tartalmazhatja - közölték az ügyészek egy külön meghallgatáson a múlt héten, amit a CNN idézett.

A kegyvesztett filmmogul nem volt jelen a csütörtöki meghallgatáson, mert orvosilag nem kapott engedélyt a részvételre, miután a hét elején sürgősségi beavatkozást hajtottak végre a szívén és a tüdején. Weinsteint szerdáig a Bellevue kórház intenzív osztályán kezelték - közölte Aidala.

Az ügyészek augusztus közepén kezdték meg a vádirat ismertetését az esküdtszék előtt. A három vádlót nem nevezték meg név szerint, de a múlt heti meghallgatáson ismertették állításaikat.

Az egyik állítólagos támadás egy alsó-manhattani lakóépületben történt 2005 és 2006 között a téli hónapokban - közölték az ügyészek. Egy másik vádlót állítólag 2016 májusában egy tribecai szállodában bántalmazta szexuálisan a producer.

Egy harmadik nő azt állította, hogy Weinstein szexuálisan bántalmazta őt a Tribeca Grand Hotelben, a meghallgatási jegyzőkönyv szerint. Egy, az ügyet ismerő forrás a CNN-nek elmondta, hogy ez az állítólagos támadás állítólag 2006-ban történt.

Az ügyészek azt mondták, hogy az új vádirat nem kapcsolódik Jessica Mannhoz és Mimi Haleyhez, akiknek a vádjait Weinstein november 12-i újratárgyalásához kötik.

Az ügyészség össze akarja vonni a két ügyet. Az ügyészek novemberben készen állhatnak arra, hogy az új vádirat alapján tárgyalják Weinstein ügyét "az összes túlélővel együtt" - mondta Blumberg a bíróságon.

Aidala hevesen ellenezte az ötletet, nevetségesnek nevezve azt a feltételezést, hogy etikus lenne Weinstein védőügyvédje számára, hogy két hónap múlva az új vádirat alapján védje őt.

"Furcsa, hogy jelenleg annyira a sötétben tapogatózunk, hogy tényleg nem tudjuk, hogy milyen konkrétumok fognak ránk várni [a vádiratban]" - mondta Aidala a meghallgatás után újságíróknak.

Curtis Farber bírónak kell majd döntenie arról, hogy az ügyeket egy tárgyalássá egyesíti-e, és a meghallgatáson azt mondta, hogy túl korai lenne megmondani, hogy a november 12-i időpont áll-e még.

Jövő szerdára meghallgatást tűztek ki Weinstein egészségügyi helyzetének megvitatására.

Az ügyészek visszautasították Weinstein kérését, hogy a Rikers-szigeten kívüli kórházban maradhasson. Farber bíró felülbírálta a kifogást, és megállapította, hogy maradhat a kórház börtönkórtermében vagy egy nem börtönkórteremben, ha orvosilag szükségesnek ítélik.

Ha engedélyezik, hogy részt vegyen a jövő heti meghallgatáson, Weinstein várhatóan azon az eljáráson vád alá helyezik az új vádirat alapján.

A 72 éves Weinsteint 2020-ban első fokon szexuális bűncselekmény és harmadfokon nemi erőszak miatt ítélték el. 23 év börtönbüntetésre ítélték, de áprilisban fellebbezés útján hatályon kívül helyezték az ítéletét.

Weinstein továbbra is börtönben marad, amíg fellebbez egy 2022-es, Los Angelesben hozott külön ítélet ellen, amikor három szexuális erőszak vádjában bűnösnek találták és 16 év börtönbüntetésre ítélték.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés