Hirdetés

Harry herceg kitálalt, apja szinte semmibe vette

Garai Kitti portré Garai Kitti

Harry herceg nem ápol túl közeli kapcsolatot édesapjával, és a folyamatos botrányaival csak még inkább eltávolódik a királyi család tagjaitól. A nemrég megjelent, Spare című könyvében többek között arról is kitálalt, hogy az apja, III. Károly király sosem volt jó abban, hogy kimutassa az érzéseit. A herceg azt állítja: az apja soha nem ölelte meg. 

III. Károly király kisebbik fia azt állítja, hogy apja még akkor sem vígasztalta meg, amikor közölte vele a tragikus hírt, hogy meghalt az imádott édesanyja, Diana hercegné. 

"Megdöbbentő világosan emlékszem arra, hogy nem sírtam. Egy könnycseppet sem. Apa nem ölelt meg. Normális körülmények között sem volt nagyszerű az érzelmei kimutatásában, hogyan is lehetne elvárni tőle, hogy ilyen válságban kimutassa azokat? De a keze még egyszer a térdemre esett, majd azt mondta: Minden rendben lesz. (…) Felállt és elment” – vallotta be Harry, aki úgy véli, apja sosem volt igazán érett arra, hogy szülő legyen, csak a királyi család elvárásai miatt kellett gyerekeket nemzenie. 

"Mindig érezte, hogy nem áll készen a szülői szerepre. (…) De az egyedülálló szülőség? Apa sosem készült erre" - tette hozzá a herceg.

A herceg szerint apja is ugyanezt tapasztalta gyerekkorában. Amikor Károly 5-6 éves volt, édesanyja, II. Erzsébet több hónapig tartó királyi körútra indult. Fülöp hercegről pedig azt állítja, hogy annyira zárkózott ember volt, és annyira el volt foglalva az utazássala és a munkával, hogy élete első éveiben alig látta fiát.

Harry maga is megtapasztalta, hogy milyen, ha az apja semmibe veszi. A könyvében többek között arról is mesélt, hogy a katonai szolgálata első éve után alig pár házra lakott az apjától, de Károly még csak telefonon sem kereste őt. 

Harry herceg azt is bevallotta, hogy a legnagyobb csalódás az volt számára, amikor az apja megvonta tőle az anyagi támogatást. "Felismertem az abszurditását annak, hogy egy, a harmincas évei közepén járó férfit anyagilag elvágott az apja. De apa nem csupán az apám volt, hanem a főnököm, a bankárom, az ellenőröm, az erszényem őrzője egész felnőtt életemben. (...) Soha nem kértem, hogy anyagilag függjek apától. Belekényszerítettek ebbe a szürreális állapotba, ebbe a véget nem érő Truman Show-ba, amelyben szinte soha nem hordtam pénzt magamnál, soha nem volt autóm, soha nem volt nálam házkulcs, és soha nem rendeltem semmit online" - idézte Harry herceg szavait a Blikk.

Korábban a Naphíre arról is írt, hogy Harry tíz éveg várta haza édesanyját, miután azt mondták neki, hogy meghalt. A herceg azt hitte, hogy édesanyja csak elmenekült és bujkál valahol, de hamarosan el jön érte és a testvéréért. Harry 23 éves korában ellátogatott Párizsba, ahol a sofőrjével végighajtott azon az alagúton, ahol Diana az életét vesztette. Akkor, abban a pillanatban döbbent rá arra, hogy édesanyja többé nem jön el értük. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés