Hirdetés

Rendkívüli: bestiális orosz támadás érte Harkivot, emberekkel teli hipermarketet ért találat

Nap Híre portré Nap Híre

Egyes források szerint akár 200 ember is lehetett az épületben, amikor támadás érte.

„Oroszország újabb brutális támadást intézett a mi Harkivunk ellen – egy építőipari hipermarket ellen, szombaton, fényes nappal” – írta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, reagálva a támadás hírére. Hozzátette, úgy tudni, hogy több mint 200 ember tartózkodott a hipermarketben.

A mentőszolgálatok már a helyszínen vannak, és segítséget nyújtanak, embereket mentenek, és oltják a tüzet, amely teljesen elborította az épületet – 10 ezer négyzetmétert. Az ukrán elnök szerint a támadásnak halottjai és sérültjei is vannak - írja az Index

"Ha Ukrajnának elegendő légvédelmi rendszere és modern harci repülőgépei lennének, az ilyen orosz csapások lehetetlenek lettek volna. Ezért fordulunk minden vezetőhöz, minden államhoz: jelentősen meg kell erősíteni a légvédelmet, és elegendő eszközre van szükség az orosz terroristák megsemmisítéséhez"

– fogalmazott az ukrán államfő. Zelenszkij szerint „ezt a feladatot meg kell oldani, és csak a világgal együtt lehet megoldani. Mindennap arra kérjük a világot, hogy biztosítson nekünk légvédelmet, és mentse meg népünket”. „Minden meg nem hozott döntés a támogatásunkról a népünk elvesztését eredményezi” – zárta gondolatait az ukrán elnök.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés