Hirdetés

Itt a fordulat a háborúban? Harkivnál megállították az orosz csapatokat

Nap Híre portré Nap Híre

Zelenszkij olyan bejelentést tett, ami talán bizakodásra adhat okot.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteken Harkivba látogatott, ahol megbeszélést tartott a térség hadműveleti helyzetéről. A Harkivot ért orosz rakétatámadásban csütörtökön hét ember halt meg, 28-an szenvedtek sérüléseket, és leégett az ország egyik legnagyobb nyomdája is. 

„Katonáinknak mostanra sikerült átvenniük a harci ellenőrzést a határvidék felett, ahová az orosz megszállók behatoltak” – mondta Zelenszkij esti videóbeszédében. 

Ezzel ellentmondott Viktor Vodolatskijt, az orosz Állami Duma alsóházi képviselőjének, aki szerint az orosz erők a határon belül 5 km-re fekvő Vovcsanszk város területének több mint felét ellenőrzik - írja az Mfor

Olekszandr Szirszkij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka Telegram-csatornáján arról írt, hogy a régióban elakadtak és komoly veszteségeket szenvedtek az oroszok Vovcsanszknál. Ihor Pohorenko, az ukrán vezérkar egyik szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy az ukrán védelmi erők harkivi irányban megállították az orosz csapatokat, és ellentámadást hajtanak végre. A környék 36 településéről 123 gyereket terveznek evakuálni.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés