Hirdetés

Rendkívüli: tűzszünet jöhet Ukrajnában?

Nap Híre portré Nap Híre

Ha igaz, amit a Reuters állít, Putyin talán hajlandó lenne lezárni a háborút.

Az orosz elnök, Vlagyimir Putyin készen áll arra, hogy a jelenlegi harcvonalakat elismerő, tárgyalásos tűzszünettel megállítsa az ukrajnai háborút – mondta négy orosz forrás a Reutersnek. Putyin állítólag azt is kijelentette, kész tovább harcolni, ha ajánlatára Kijev és a Nyugat nem reagál.

A Putyin környezetében zajló megbeszéléseket ismerő források közül hárman azt mondták, hogy a veterán orosz vezető csalódottságát fejezte ki tanácsadói szűk körében, mert Volodomir Zelenszkij nem támogatta a tűzszünettel kapcsolatos javaslatait - írja a Blikk

Putyin addig harcol, ameddig csak kell, de készen áll a tűzszünetre is, a háború befagyasztására – mondta a lapnak egy magas rangú orosz forrás, aki Putyinnal dolgozott együtt, és aki ismeri a Kremlben folyó legfelsőbb szintű beszélgetéseket.

A lap megkeresésére Dmitrij Peszkov, Putyin szóvivője elmondta, hogy a Kreml vezetője többször is világossá tette, hogy Oroszország nyitott a párbeszédre céljai elérése érdekében, és kijelentette, hogy az ország nem akar „örök háborút”.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés