Hirdetés

Sokkoló videón, ahogy a Hamász terroristái megölik és kirabolják a fesztiválozókat

Gavra Gábor portré Gavra Gábor

Mint arról a Naphire.hu is beszámolt, legalább 260 holttestet találtak egy izraeli zenei fesztivál helyszínén a Hamász szombati támadása után. Most több videó is előkerült a helyszínről, amelyek azt mutatják, hogy a terroristák meggyilkolják és kirabolják a fesztiválozó fiatalokat.

A CNN által hitelesített és földrajzi helymeghatározással ellátott, műszerfalon készült felvételek szerint a Hamász terroristái, akik szombaton megtámadtak egy dél-izraeli zenei fesztivált, közvetlen közelről lőttek le embereket, majd kifosztották a holmijukat.

Nem világos, hogy kinek az autójából származik a videó, amely vasárnap kezdett el keringeni a közösségi médiában. A felvételek azonban új megvilágításba helyezik a fesztivál helyszínén történt támadást, ahol az izraeli mentők szerint 260 halottat találtak.

Az első videó az időkód szerint 9:23-kor kezdődik - több órával azután, hogy a résztvevők a CNN-nek elmondták, hogy hallották az első robbanásokat.

A felvételen egy terrorista kiabál, majd géppisztolyát egy autó mellett fedezékbe húzódó emberre irányítja. A fegyverből üres töltényhüvelyek lövellnek ki; nem világos, hogy figyelmeztető lövéseket adott-e le, vagy lelőtte a civilt. A vérbe borult férfit mindenesetre a fegyveres terrorista elhurcolja. Nem tudni, mi történt vele ezután.

Egy másik felvétel valakit a földön fekve mutat. Az illető mozogni kezd, amikor egy másik fegyveres terrorista jelenik meg a képernyőn. A fegyveres odafut a földön fekvő emberhez, rálő, majd elsétál.

A műszerfali kamera 12:09-kor készült videóján két fegyveres közeledik a meggyilkolt ember holttestéhez. Miután átkutatták a zsebeiket, az egyik terrorista lekap valamit a testről, és a saját zsebébe teszi.  

Néhány perccel később egy nőt ragadnak ki egy autó hátsó üléséről, és kivezetik a kamera látóteréből. A fegyveresek ezután kiürítenek egy bőröndöt egy másik autó csomagtartójából, és átnézik a tartalmát.

Röviddel ezután az elfogott nőt futva és integetve látják a fesztivál területe felé futni, miközben körülötte golyók csapódnak a földbe. A nő ismét fedezékbe vonul a kiürített bőrönd és a nyitott csomagtartó mellett. A nő sorsa ismeretlen.  

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés