Hirdetés

A Hamász magyar túszára emlékezett - porig alázták a Liverpool-szurkolót

Nap Híre portré Nap Híre

Kivezették a meccsről a szurkolót, miután politikai üzenetnek minősítették a molinóját, amit a lelátón tartott a kezében.

Az ATV arról számolt be, hogy az izraeli Elad Poterman azért utazott Liverpoolba, hogy az Anfield stadionban emlékeztesse az embereket egy elrabolt túszra, aki a csapat drukkere. A kifeszített molinón a magyar-izraeli kétgyermekes apa, Omri Miran volt látható, akit október 7-én ejtettek túszul a Hamasz terroristái. 

Azonban az akció rosszul sült el, miután a liverpooli stadion munkatársai és a meccs rendezői nem tolerálták a cselekedetét, így végül a férfit kivezették a stadionból. Az eset a LASK Linz elleni Európa Liga-mérkőzésen történt, még november végén. Ezen a találkozón egyébként Szoboszlai Dominik nem lépett pályára, ő a kispadon ült tartalékosként.

Ahogy azt korábban a Nap Híre is megírta, a Hamász öt magyar állampolgársággal is rendelkező izraelit rabolt el október 7-én, közülük eddig hárman szabadultak ki a fogságból. A további két túsz egyike Omri Miran, akinek az elrablását a Hamász élőben közvetítette. A férfi a magyar külügy információi szerint már 63 napja raboskodik Gázában.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés