Hirdetés

(18+) Szexuális zaklatással vádolja a volt asszisztense Vin Dieselt, a Halálos iramban-filmek sztárját

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Vin Dieselt szexuális zaklatással vádolja egy korábbi asszisztense. Az eset állítólag 2010 őszén történt, amikor Vin a Halálos iramban: Ötödik sebesség című filmen dolgozott.

Asta Jonasson azt állítja, hogy Vin produkciós cége vette fel őt, hogy neki dolgozzon, amíg ő Atlantában forgatta a filmet. A Vanity Fair beszámolója szerint a munkakörébe tartozott a "partik szervezése, Diesel elkísérése az eseményekre, és annak biztosítása, hogy a férfi közvetlen fizikai közelségében legyen arra az esetre, ha nőkkel készültek volna róla fotók, amikor a barátnője nélkül vett részt rendezvényeken".

Az állítólagos incidens Vin szállodai lakosztályában történt a St. Regisben, és a perből kiderültek a történtek részletei is.

Asta azt állítja, hogy aznap este megkérték, hogy várjon Vin lakosztályában, és amikor a többiek már elmentek, a férfi megragadta a csuklóját, és az ágyra rántotta. Kijelentette, megkérte, hogy hagyja abba, és bár ki tudott szabadulni a szorításából, de a férfi ismét közeledni kezdett hozzá, majd "tapogatni kezdte a mellét és csókolgatni a mellkasát".

A nő a perben azt állítja, hogy félt erőszakosabban visszautasítani a felettesét, mivel tudta, hogy a személyes biztonsága és munkahelye biztonsága szempontjából is kiszolgáltatott helyzetben van. "Azonban ez a reménye szertefoszlott, amikor Vin Diesel térdre ereszkedett és Ms. Jonasson ruháját a dereka felé tolta, majd molesztálni kezdte. Kezeivel végigsimogatta Ms. Jonasson felső lábszárát, beleértve a belső combjait is" - írták a vádiratban.

Asta azt állítja, hogy Vin megpróbálta lehúzni az alsóneműjét, de ő sikoltozni kezdett, majd kirohant a folyosóra. A színész állítólag követni kezdte, a falhoz szorította, és a nemi szervére tette a kezét. A nő állítja, hogy a férfi ezután kielégítette magát, miközben ő "becsukta a szemét és próbált elvonatkoztatni a szexuális bántalmazástól, valamint próbálta nem feldühíteni a férfit".

Órákkal az incidens után Asta elmondása szerint kapott egy telefonhívást Vin nővérétől, a ki közölte vele, hogy kirúgták, kevesebb mint két héttel a munkába állása után.

A kereset szerint "egyértelmű volt számára, hogy azért rúgták ki, mert már nem volt hasznos a színész számára - Vin Diesel arra akarta használni, hogy kielégítse szexuális vágyait, ő pedig ellenállt a szexuális támadásainak".

Asta azt mondja, hogy eddig egy titoktartási megállapodás miatt nem tudott beszélni, de a Speak Out Act (a szexuális és egyéb zaklatási ügyekben titoktartási megállapodások érvényesítését megakadályozó törvény) és a kaliforniai AB2777 (a szexuális visszaélésekről és az eltussolásról szóló elszámoltathatósági törvény, amely többek között eltussolási kísérlet esetén, vagy akkor, ha egy szervezet [vállalat, egyház stb.] is felelős a szexuális visszaélésért vagy annak eltussolásáért, meghosszabbítja a felnőttekkel szembeni szexuális visszaélésekre egyébként vonatkozó 10 éves elévülési időt) most már lehetővé teszi számára, hogy ezt megtegye.

Mindkét törvényt 2022 végén fogadták el, és idén léptek hatályba.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés