Hirdetés

Halálos betegségektől retteg Zimány Linda: semmit sem bíz a véletlenre

Nap Híre portré Nap Híre

Háromhavonta jár vérvételre és az összes elérhető szűrővizsgálatot elvégezteti magán.

Két alapbetegsége miatt kezdett el komolyabban foglalkozni az egészségőrzéssel és a betegségek megelőzésével: a modell-jogásznál kettes típusú diabétesz kezdett kialakulni, emellett pedig pajzsmirigy-alulműködése is van. Linda alaposan beleásta magát a témába, és mára szinte megrögzötten híve az egészségmegőrzésnek. 

Olyannyira, hogy háromhavonta jár vérvételre, a napi minimum tíz vitaminkapszula mellett rendszeresen kap vitamininfúziókat és a legújabb szűrővizsgálatokat is elsőként próbálja ki.

"Harminc éves koromban kezdett el foglalkoztatni a gondolat, hogy sokáig szeretnék egészségesen élni, onnantól rengeteget olvastam a témában és egészségmegőrzés-mániás vagyok. Legutóbb egy új, nyálból végezhető DNS-tesztet csináltattam, ami megmutatja, hogy hány százalékkal nagyobb esélyem van a betegségekre az én paramétereimmel. Elhűltem, amikor kiderült, hogy hajlamos vagyok a covidra, hisz az összes mutációját elkaptam eddig. Azt is kimutatták, hogy a diabétesz is veszélyfaktor, de ezt a családi halmozódásból már tudtam" - mesélte a Blikknek Linda, aki a halálos betegségektől retteg a leginkább. 

Mint mondta, nagyon sok korombelit lát, akik vastagbél- vagy gyomorrákkal küzdenek, pedig csak 45 éves kortól ajánlott a szűrés. Ezért ő erre is elment és eljár rendszeresen, abban hisz, hogy a megelőzés hatékonyabb és olcsóbb is.

Linda most épp egy demencia-teszten gondolkodik. "Nemrég olvastam arról, hogy kísérleteznek egy olyan teszttel, ami kimutatja, hogy hajlamos vagyok-e a demenciára vagy Parkinson-kórra. Ha elérhető lesz, ezt is megcsináltatom, mert szeretnék róla tudni és mindent elkövetni, hogy minél később jelentkezzenek a tünetek" – tette hozzá, majd leszögezte, bár nagyon egészségesen él, a barátaival töltött estéken azért ő is elcsábul egy pohár borra vagy egy édességre.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés