Hirdetés

Döbbenetes dolgokat mondott Hadházy Ákos Magyar Péterről és a Diákhitel Központ ügyéről

Nap Híre portré Nap Híre

Hadházy Ákos a Magyar Narancsnak adott interjút, és megkérdezték tőle azt is, hogy tart-e még a vitája Magyar Péterrel a Diákhitel Központ - Hadházy szerint - túlárazott szerződései miatt. A politikus erre úgy fogalmazott, hogy nem szeretné a témát túlzásba vinni, mert "az azért fizetik, hogy a kormánypártról mondja el a véleményét, ne a másik ellenzékiről".

"De ha a saját oldalunkon találunk közpénzeket érintő problémát, akkor hiba volna félrenézni" - tette hozzá Hadházy, aki azt is felidézte, hogy Magyar még az első interjújában beszélt arról, hogy a Diákhitel Központ vezetőjeként felesleges és túlárazott szerződéseket írt alá Rogánék utasítására.

"Ennek a részleteinek igyekeztem utánajárni, mert meggyőződésem, minden nyomorunk oka az, hogy évtizedek óta félrenézünk a saját oldalunkon felmerülő olyan ügyekben, amiért a politikai ellenfelet utáljuk. Ez 2010 előtt is így ment"

- emelte ki a politikus, és kihangsúlyozta azt is, hogy egyes szerződések olyan tanulmányokra vonatkoznak, amelyek véleménye szerint "minimum kérdőjeles hasznosságúak és árazásúak". "Ráadásul ezeknél a cégeknél nem látjuk annak alátámasztását semmilyen adatbázisban, hogy miért őket hívták meg a munkára. Ezeknél a szerződéseknél kevésbé gyanús esetekben is tartottam már korrupcióinfót. Tanulmányírás címén horribilis adófizetői pénzek bírnak elfolyni" - magyarázta Hadházy, amit az ATV szemlézett.

Olyan kérdésekre várta a válasz, hogy

  • milyen alapon választották ki a cégeket,
  • ki javasolta, hogy éppen tőlük kérjen ajánlatot a Diákhitel Központ? 

"Elég hosszú ideig vártam a válaszokra, és szerintem korrekt módon nem a választások előtt próbáltam ezzel foglalkozni, hiszen tisztában voltam Magyar Péter feladatával. Azóta is sokat vártam. Sajnos, ha ezekre a kérdésekre nincsenek egyértelmű és megnyugtató válaszok, akkor ezek a szerződések továbbra is problémásak" - mondta. A lap arra vonatkozó kérdésére, hogy létezhet-e megnyugtató magyarázat ezekre a kérdésekre, Hadházy azt felelte: ha például valamelyik cégben van olyan közgazdasági szakember, aki meg tud ilyen tanulmányt írni, az elfogadható indok.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés