Hirdetés

Gyurcsány Ferenc február 25-re a Kossuth térre hívja a közvetlen elnökválasztás híveit

Nap Híre portré Nap Híre

A Parlament előtt fognak tüntetni.

Ahogy arról a Naphire.hu is beszámolt, három ellenzéki párt is alaptörvény-módosítást kezdeményez, hogy az Országgyűlés helyett a jövőben a választópolgárok dönthessenek az új köztársasági elnök személyéről. Köztük van a DK is, amelynek elnöke, Gyurcsány Ferenc most Facebook-oldalán jelentette be, hogy két hét múlva vasárnap a Parlament előtt fognak tüntetni.

Szerinte Novák Katalin lemondásával bebizonyosodott, hogy "Orbán rendszerében nem szuverén az elnök se." 

"Jó-e az Magyarországnak, ha ilyenformán valójában nem elnöke van, hanem miniszterelnöki megbízottja? Azért nem jó, mert annak óhatatlanul az a következménye, amit most láttunk: az ország többségének erkölcsi meggyőződésével, más esetekben érdekével, szakmai, közéleti álláspontjával ellentétes döntések születnek. (...) Ezért kell, hogy a nép válassza a köztársasági elnököt. Mert a nép által választott elnök nem a rendszer szolgája, hanem a népé"

- írja a DK elnöke.

"Érdemes küzdeni most azért, hogy a nép válassza a köztársasági elnököt. Küzdeni hangunk felemelésével, petícióval, tüntetéssel. Két hét múlva vasárnap, mi valamennyien, akik magunk akarunk dönteni a köztársasági elnökről, tüntetni fogunk ezért a jogunkért a Parlament előtt" - fogalmaz Gyurcsány Ferenc.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés