Hirdetés

Iszonyatos katasztrófa történik Európában, szörnyű pusztítást végez az árvíz

Nap Híre portré Nap Híre

Az elmúlt napokban rengeteg eső zúdult Közép-Európára, melynek következtében brutális áradások pusztítanak az országokban. Az árvíz már halálos áldozatokat is követelt. 

A heves esőzések és áradások miatt kritikus helyzet alakult ki számos ausztriai, csehországi és lengyelországi régióban és településen helyi médiajelentések alapján. Mint azt a naphire.hu is megírta, bekövetkezetett a katasztrófa Ausztriában, vasárnap már helikopterrel mentették az árvíz elől menekülő embereket. Az osztrák főváros, Bécs egy része is víz alá került az árhullám miatt. Arról is írtunk, hogy az árvíz miatt leállt a vasúti közlekedés Ausztria és Magyarország között.

Az atv.hu most arról számolt be, hogy az áradások már több halálos áldozatot is követeltek Közép-Európában. 

A délnyugat-lengyelországi Kvocko megyében vízbe fulladt egy ember az ott pusztító árvíz miatt. A 25 ezres megyeszékhely részben víz alá került, miután a helyi folyó szintje megdöntötte az 1997-es rekordot, amikor az áradások 56 életét követeltek. "1600 embert evakuáltak, a helyiek próbálnak magasabban fekvő területekre menni. 400 ember egy iskolában talált menedéket. Az áradások nem tarthatnak hetekig, csak napokig" – mondta a lengyel kormányfő.

A szomszédos Csehországban, nem messze a lengyel határtól 3 embert keresnek, miután autójukkal belezuhantak egy folyóba. Vasárnap reggelig 1900 embert evakuáltak, volt, ahol helikopterrel, mert több település elérhetetlen lett. Negyedmillióan áram nélkül maradtak. "Amit itt látnak, rosszabb, mint a 27 évvel ezelőtti áradás volt. A házamat elöntötte a víz, nem tudom, lesz-e olyan állapotban, hogy valaha visszatérjek" – mondta egy helyi lakos.

Romániában 8 megyében pusztítanak áradások, a leginkább sújtott ezek közül Galac, ahol legalább 4 ember meghalt, és 5 ezer házban károk keletkeztek. Ebben a faluban állatok is elpusztultak a vízben, amely a házakba is betört. "Az árvíz mindent elpusztított, semmim nem maradt. Az ágyakat iszap borítja, még a párnákat is ellepte. Nincs hol aludnom" – mondta egy hölgy, aki hozzátette, hogy a kocsijukban lesz kénytelen tölteni az éjszakát.

Az áradás elérte Bécset, amelynek nyugati részén a Wien folyó házakat öntött el. Alsó-Ausztriában meghalt egy tűzoltó, a tartományt katasztrófa sújtotta területté nyilvánították. Nem kímélik az áradások Bajorországot sem, ahol szintén több folyó kilépett a medréből.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés