Hirdetés

Részegen rágyújtotta a házat alvó édesanyjára egy 34 éves férfi

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

A lakásban ott volt az asszony vele élő unokája is.

A 34 éves férfi az édesanyjával és annak kiskorú unokájával élt közös háztartásban egy szabolcsi településen. A férfi már többször megfenyegette a két nőt azzal, hogy rájuk fogja gyújtani a házat. 2022. április 17-én ittas állapotban a vádlott elzavarta az édesanyját és az unokát otthonról, akik csak késő este mertek hazamenni. Éjjel is megöléssel fenyegette őket, melynek során az egyik szobában az ajtófüggönyt meggyújtotta. A tüzet ekkor még sikerült eloltani, mert az édesanya segítséget kért egy közelben lakó rokontól.

Ezt követően a 34 éves férfi lefeküdt, az anyjáék pedig egy másik szobába vonultak, ahol az ajtót egy vasrúddal belülről kitámasztották azért, hogy a férfi nehogy bemenjen hozzájuk. A férfi felébredt, majd ismét tüzet gyújtott a házban, lángra lobbantott egy plédet, ami az ablak elé volt helyezve. Egy másik szobában pedig a bútorokat gyújtotta fel. Közben a nagymamáék szobájának ajtaját verte, és azt kiabálta, hogy megöli őket. A kislány a szoba ablakán keresztül menekült el az égő házból, míg a vádlott édesanyja kinyitotta az ajtót, félrelökte a kezében késsel ott álló fiát, majd kifutott az udvarra. A tüzet a kiérkező tűzoltók oltották el.

A nagymama és a kislány élete közvetlen veszélyben volt, mert a ház tetőszerkezete bármikor lángra lobbanhatott volna. A tragédia végül azért nem történt meg, mert még időben kimenekültek a lakásból, illetve a tűzoltók eloltották a tüzet.

Az ügyészség azt indítványozta a vádiratban, hogy a bíróság 23 év fegyházbüntetésre ítélje a többszörös visszaeső vádlottat abban az esetben, ha beismeri a bűncselekmény elkövetését, és nem kéri a tárgyalás megtartását.

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés