Hirdetés

2 éves gyerekük előtt ölte meg a feleségét egy férfi

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Megtörtént a vádemelés annak a férfinak az ügyében, aki egy zuglói parkolóban késelte halálra a válófélben lévő feleségét. Közös gyermekük az egészet végignézte.

A vádlott, egy marokkói származású férfi és az áldozata még 2017-ben ismerkedtek meg Magyarországon, egy évre rá közös gyermekük is született, majd összeházasodtak. A kapcsolatuk azonban később megromlott, a férfi elköltözött, de ezután is zaklatta a feleségét.

A férfi a gyermekével kéthetente, felügyelt körülmények között, egy budapesti családsegítő intézményben tarthatta a kapcsolatot.

A férj elhatározta, hogy egy ilyen alkalommal megöli a feleségét. Tudta, hogy a nő mindig autóval érkezik. Az elkövetés napján a hátizsákjába tett több, sötét színű ruhadarabot - kabátot, nadrágot, sapkát, maszkot -, és egy nagyméretű kést, majd kerékpárral elindult a kijelölt zuglói intézményhez. A helyszínen letette a kerékpárt, felvette a sötét színű fedőruházatot, magához vette a kést, és várta a feleségét.

Hamarosan megérkezett a nő a kisgyermekkel, és leparkolt. A férfi az autóhoz futott, kinyitotta a jobb első ajtót, beszállt a járműbe és a késsel azonnal rátámadt a sértettre. A vádlott rendkívüli embertelenséggel és brutalitással, kitartóan, szurkálta, ahol csak érte és vagdosta a nőt. A felesége próbált védekezni és a szúrásokat elhárítani, miközben hangosan segítségért kiáltozott. Végül azonban olyan súlyos sérüléseket szenvedett, amelyekbe még a helyszínen belehalt.

A 2,5 éves gyermek a hátsó ülésen szemtanúja volt édesanyja brutális bántalmazásának és halálának.

A férfi az elkövetés után kiszállt az autóból és elfutott, majd a környező épületeket megkerülve tért vissza a támadás helyszínére. Ezalatt levette az elkövetéskor viselt sötét színű fedőruházatot, amit az út melletti szeméttárolókba dobott. A helyszínre visszaérkezve igyekezett azt a látszatot kelteni, hogy csak akkor és ott szembesült a sértett elleni támadással, a magyar rendőrség azonban elfogta.

A Fővárosi Főügyészség a 39 éves férfit előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével, valamint kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja, és vele szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza, a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségének kizárásával. A főügyészség a vádlott szülői felügyeleti jogának megszüntetésére is indítványt tett a vádiratban. Az elkövető jelenleg is letartóztatásban van.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés