Hirdetés

(18+) Ételfutárnak adta ki magát a gyilkos: kegyetlen módon kivégezte a népszerű TikTokkert

Garai Kitti portré Garai Kitti

Lelőtték a bagdadi otthona előtt a népszerű iraki influenszert, Om Fahadot.

A támadás a főváros keleti Zayne negyedében történt pénteken a helyi média beszámolója szerint. Az esetet később az iraki belügyminisztérium is elismerte, egy közleményt adtak ki, melyben kiemelték, hogy "ismeretlen támadók" ölték meg a "közösségi oldalakon ismert nőt" - adta hírül a BBC.

Hozzátette, hogy "speciális munkacsoportot" állítottak fel a nő halála körülményeinek kivizsgálására.

Fahadot, akinek valódi neve Ghufran Sawadi, a jelentések szerint egy motorbiciklin közlekedő fegyveres személy lőtte le. Egy iraki biztonsági forrás az AFP hírügynökségnek elmondta, hogy a támadó a jelek szerint úgy tett, mintha ételfutár lenne.

Az amerikai tulajdonú Al Hurra hírügynökség eközben arról számolt be, hogy egy másik nő is megsérült a támadásban.

Fahad a TikTok-on vált ismertté azzal, hogy popzenére táncoló videókat osztott meg magáról - ezzel több tízezer követőre tett szert.

Tavaly hat hónap börtönbüntetésre ítélték, mert olyan videókat osztott meg, amelyek a bíróság szerint aláássák a "szerénységet és a közerkölcsöt". Ezt követte egy kormányzati bizottság felállítása, amelynek feladata a közösségi oldalak ellenőrzése a sértőnek ítélt tartalmak kiszűrése és a felelősök megbüntetése.

A közelmúltban kiéleződött a viszály Fahad és influencer társa, Dalia Naeem között. Naeem - akit számos plasztikai műtéte miatt "iraki Barbie"-ként ismernek - azzal fenyegetőzött, hogy leleplezi Fahad állítólagos kapcsolatát a magas rangú iraki tisztviselőkkel..

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés