Gyerek szeme láttára marcangolta a medve a pásztort tegnap este

  • Bűnügy
 portré

Pásztorra támadt a medve Patakfalván péntek este kilenc óra körül, az áldozatot kórházba szállították.

A pásztor a település határában lévő esztenájára, a tehenekhez tartott éppen, amikor megtámadta a medve. Védekezett ugyan, de komoly sérüléseket szenvedett a fején és a karján, kórházba kellett szállítani.

A medvét egyébként már többször is látták a faluban, ahol gazdaságokba tört be, szárnyasokat pusztított el. A helyszín azért is veszélyes, mert csak egy domb választja el Székelyudvarhelytől - írja a Székelyhon.

A kiáltozásra többen is a pásztor segítségére siettek, ám mire odaértek, a medve eltávozott.

Az esetet csak egy öt éves gyerek látta, ő pedig – bár nem sérült meg – sokkos állapotba került, így nem tudta pontosan elmondani, mi történt.

Az arra illetékesek közölték, mivel emberre támadt a nagyvad, így különös veszélyt jelent, ezért mindenképp kérni fogják az engedélyt a kilövéséhez. Ezt mielőbb szeretnék végrehajtani, hogy nagyobb baj ne történjen. A medve pásztoráldozata már nincs életveszélyben, állapota stabil, de továbbra is kórházi ellátásra szorul.

Cimkék:
  • medvetámadás
  • Patakfalva
Nap Híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed. Látogass el Facebook oldalunkra
Ha van a témához kapcsolódó sztorid, írd meg nekünk a szerkesztoseg@naphire.hu címre! Írj nekünk emailt

Ez is érdekelhet