Hirdetés

Hatalmas dobásra készül a Google, ez több millió embert fog érinteni világszerte

Nap Híre portré Nap Híre

A felhasználók elbúcsúzhatnak a kis zöld Android figurától, ugyanis a Google úgy döntött, hogy az Android 14 kiadása előtt megváltoztatja a kinézetét.

Az Android 14 közeledtével a Google bejelentette, hogy az Android kabala friss, 3D-s megjelenést kap és változik a platform logója is.

Kiderült, hogy a figura "végre kilép a síkból és térbelivé válik, ráadásul új színeket kap, beleértve a szivárványos felületet, kiegészítőket, illetve néhány játékos animációt - írja a HVG. A lap emellett kiemelte, hogy a Google megfogalmazása szerint azért frissítették "a robot teljes testű megjelenését [...], hogy könnyen át tudjon váltani a digitális és a valós környezet között, így sokoldalú és megbízható társ lehessen csatornák, platformok és kontextusok között."

Ráadásul az Android logóbéli írásmódja is megváltozik, az eddig csupa kisbetűs írás kezdőbetűje hamarosan naggyá válik. 

Az új Android logó a Material design rendszer elemeit veszi át, hogy illeszkedjen a Google saját márkájához. Egyébként az Android logó betűtípusát is frissítik, így valószínűleg az operációs rendszer frissítésein belül is láthatjuk ezeket a változásokat. A Google bízik abban, hogy az apró, de jelentős betűtípus-frissítések az eddiginél jobban fogják kommunikálni az androidos eszközök és a Google-alkalmazások és -szolgáltatások közötti kapcsolatot

- emelte ki a portál. A Google pedig emellett azt is megemlítette, hogy a frissített márkajelzés az új 3D logóval együtt még ebben az évben megjelenik az Android készülékeken és más helyeken. A vállalat október 4-én rendezvényt szervez a Pixel 8 sorozat bejelentésére. Valószínűleg ott fog megjelenni először az új Android márkajelzés.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés