Hirdetés

Elege lett a Google-nek az androidosok trükkjeiből, itt a szigorítás

Nap Híre portré Nap Híre

Letiltja az RCS üzenetküldő funkciót a Google azon androidos készülékeken, melyeket a felhasználó „rootolt”. 

A művelettel olyan jogosultságokat lehet szerezni az Androidban, melyeket a gyártó gyárilag nem biztosít. Így például olyan módosításokat is el lehet végezni a rendszer mélyén, melyekkel csökken a rendszer biztonsága. A Google pedig ezt egyáltalán nem támogatja, ezért most úgy döntöttek, hogy a rootoló felhasználókat elvágják a Google Messages üzenetküldő RCS-funkciójától, ami egy internetalapú üzenetküldési megoldás - írja a HVG. 

A tapasztalatok szerint a döntés miatt egyre gyűlnek a panaszok, miszerint a rootolt készülékeken egyszerűen kámforrá vált az RCS. Az érintettek sem küldeni, sem fogadni nem tudják az ilyen SMS-eket, melyek az elküldés után például egyszerűen nyomtalanul eltűnnek. A Google megerősítette a tiltást, és utaltak arra, hogy a rootolás nem összeegyeztethető az RCS-szabvány működési feltételeivel. A lépéssel a spam, valamint más, visszaélésszerű üzenetek terjedését szeretnék akadályozni.

Így a rootolt készülékeken csak az SMS és az MMS marad a felhasználók számára. Egyébként sok esetben a pénzügyi alkalmazások sem futnak az így módosított eszközökön, biztonsági okokból. 

A naphire.hu nemrégiben arról is beszámolt, hogy több vírusos applikációt is le lehet tölteni a Google Play Áruházból az andoridos telefonokra, amelyek nagy veszélyt jelentenek a felhasználókra nézve. Összesen 13 vírusos alkalmazásra bukkantak az áruházon belül, amelyek között népszerű játékok és alvásfigyelő applikációk is vannak. A szakértők azt javasolják, ezeket az alkalmazásokat azonnal töröljük le a készülékeinkről. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés